DE G.O.A.T. - TERUG. TEE-COLLECTIE

Regular price 49,90€

Als er één ding is dat niemand kan ontkennen, is het dat Michael Jordan de GEIT van de NBA is, de grootste aller tijden. Tijdens zijn eerste jaar met de North Carolina basketbalteam, Jordanië won de ACC Freshman of the Year titel door het scoren van het nationaal kampioenschap winnende schot dat de Tar Heels triomf. Toen hij op de universiteit, werd hij uitgeroepen tot First-Team All-American (tweemaal) en won de Wooden Award voor beste college basketballer. Maar niet alleen. Voordat hij bij de NBA kwam, leidde Jordanië het Amerikaanse basketbalteam naar het Olympische podium in 1984 met een gouden medaille.

Een carrière in de NBA zag hem zes kampioenschappen winnen in acht jaar. Gedurende die tijd, won hij ook zijn tweede gouden medaille met de Verenigde Staten basketbalteam, na het belangrijkste gezicht van de beroemde 1992 "Dream Team" die domineerde de hele wedstrijd tot ongekende hoogten evenals eindeloze individuele prijzen.

Aan het einde van zijn buitengewone carrière, Michael Jordan was aan de top van elke stat die zaken in basketbal. Toch, Michael Jordan's grote erfenis strekt zich uit verder dan individuele competities en awards, want met hem, de Chicago Bulls van de jaren '90 veranderde NBA geschiedenis. In feite, MJ's Chicago Bulls hebben een semi-onbekende competitie op tv door het maken van basketbal een wereldwijde sport en inspirerende mensen over de hele wereld.